keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Mea

Mea on jo iso tyttö! Parin kuukauden päästä neiti täyttää 2v ja osaa jo vaikka ja mitä.

6kk iässä neiti oppi istumaan itsekseen. 7kk iässä nousi sekä tukea vasten että ilman tukea seisomaan. 8kk iässä käveltiin jo tukea vasten ja ilman tukea neiti oppi kävelemään n. 1v2kk ikäisenä. (muistaakseni, kun en oo muistanut ylös pistää neidin oppimisia)

Mea puhuu lauseita ja osaa laskea neljään (silloin kun sattuu sille päälle :D). Tuttipullo on jäänyt pois jo aikapäiviä sitten ja tutistakin luovuttiin kokonaan reilu kuukausi sitten. Nyt neiti on vähän vajaan viikon verran nukkunut "isojen tyttöjen" sängyssä, eli pinnikselle ei oo enään käyttöä. 

Mea on myöskin n. vuoden ikäisestä osannut syödä itse lusikalla ja nykyään myös haarukalla syöminen luonnistuu mainiosti ja kupista neiti on juonut myös vähän reilu vuoden ikäisestä asti, nokkamukia ei olla tarvittu kuin ihan pikkuisen hetken.

Mea osaa laulaa monia lastenlauluja kuten: popsi popsi porkkanaa, tuiki tuiki tähtönen, jumppalaulu, ihhahhaa, sutsisatsaa yms. Hän myös on oppinut jokin aika sitten pomppimaan ja on kauhean ylpeä itsestään kun uskaltaa hypätä oven kynnykseltä. :D Kauheasti aina hykertelee kun on pompannut.

Mea osaa myös ilmoittaa, milloin hänellä on hätä ja pyritään silloin häntä viemään potalle jos vain keretään. Tyttö itse myös välillä pyytää päästä potalle ja tykkää tosi paljon potalla istumisesta, istuisi siinä vaikka koko päivän jos voisi. Meillä ei oo mitään kiirettä vaan mennään neidin omaan tahtiin, ettei touhusta tule tytön mielestä epämiellyttävää. Tänä kesänä olis tarkoitus neiti saada kuivaksi, mutta jos ei onnistu niin sitten ei onnistu, that's it.

Neiti osaa olla myös oikein riiviö. Jos ei saa tahtoaan läpi niin heittäytyy maahan huutamaan, puree, lyö, nipistää ja huutaa täyttä kurkkua ja osoittaa sormella sanoen "soooo sooo äiti/mumma/täti". Silloin ei kieltämiset auta, vaan joutuu laittamaan neidin hetkeksi jäähylle ja yleensä sillä rauhoittuukin.... hetkeksi. 

Nyt kun neiti on myös oppinut kiipeilemään niin häntä saa vähän väliä olla nostelemassa pois keittiön pöydältä ja milloin mistäkin. 

Vaunuissakaan neiti ei enään kovinkaan usein viihdy vaan haluaa itse aina kävellä joka paikkaan, niin on jääny vähemmälle tuplisten käyttö.

Pikkuveli on Mean mielestä kiva silloin kun se nukkuu. :D Enään ei niin paljoa pusutella ja halita kuin aluksi, mutta ei se mitään, kyllä neiti aina välillä huomaa Eeliksenkin ja muistaa kyllä ilmoittaa koko kansalle, jos Eelis ei ole kotona ja etsii vauvaa. 

Hilman kanssa Mea leikkii todella paljon. Usein kutsuu Hilmaa omaan huoneeseensa ja siellä ne sitten pössöttävät keskenään eli: Mea leikkii leluillaan ja Hilma makoilee Mean matolla ja katselee tytön touhuja. He on kyllä niin erottamaton pari, ettei toista!


Tämä postaus oli ihan tarkoituksella Mea painotteinen, kun oikein rupesin miettimään mitä hän jo osaa ja päätin sitten listata asioita tänne. :)

2 kommenttia:

  1. Kuinka vanha pikkuveli nyt on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuossa bannerin allahan on tuo ikälaskuri, mutta tänään hän tuli 3kk.

      Poista

Popular posts