sunnuntai 25. elokuuta 2013

Ystävä.

Päivän aiheena ystävyys. Rupesin tuossa tiskatessa taas vaihteeksi miettimään ystäviä sekä ystävyyttä ja jäi tiskit kesken, kun oli pakko päästä tänne kirjoittamaan edes jokunen rivi. 

Jokaisella on varmasti oma käsityksensä ystävyydestä, mutta mulle ystävyys merkitsee ihan kaikkea! Se on todella suuri osa minua ja ilman ystäviä en tietäisi mitä tekisin ja miten olisin. Toisilla ihmisillä on kymmeniä ystäviä, toisilla muutamia ja osalla ei lainkaan. Itse pystyn laskemaan omat ystäväni yhden käden sormilla ja sormia jää ylikin. 

Ystäväni ovat ihmisiä joiden kanssa tulen niin hyvin toimeen, että voin verrata heitä siskoikseni. Ystävät pysyvät aina ystävinä, vaikka olisi ylä- ja alamäkiä.  Heille pystyy kertomaan niin ilot kuin surutkin. Ihan kaikki asiat joita ei muille kertoisi. Ystävät osaavat PYYTÄÄ ANTEEKSI, SEKÄ ANTAA ANTEEKSI vaikka olisi kuinka vihainen tai surullinen toisen tai omista mokailuista. Itse en voisi kutsua ystäviäni ystäviksi jos eivät osaisi tätä taitoa. Anteeksi pyytäminen sekä antaminen on tärkeää. 

Toinen yhtä tärkeä asia ystävyydessä on luottamus. Ilman luottamusta, ei ole ystävyyttä. Toki jokainen tekee välillä virheitä, mutta senkin takia myös tuo ylempänä mainittu anteeksi pyytäminen sekä antaminen on tärkeää.

Toivon myös, että lapseni saavat yhtä hyviä ystäviä, kuin mitä minulla on. Tottakai tulee pettymyksiä ja osa ihmisistä joita piti ystävinä, eivät sitä olekaan, mutta oikeat ystävät löytävät aina tiensä luoksesi, eivätkä helpolla ystävyydestään luovu! Toivon myös, että lapseni oppivat olemaan hyviä ystäviä, luotettavia sekä oppivat kaikista tärkeimmän: Anteeksi pyytämisen ja antamisen.

Ähh, oli niin paljon muutakin asiaa aiheesta tuolla tiskatessa, mutta heti unohtui suurinosa kun bloggerin sain auki! Noh, ehkä joskus toiste lisää aiheesta. 
2 kommenttia:

 1. AAAA IHANA IDA! ♥

  pian me tullaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihihi <3

   Me jo täällä odotellaan, Mea käy kaikenaikaa partsilla kurkkimas "PIIPAA, JUHAAAAAAIIII" :D

   Poista

Popular posts