perjantai 25. lokakuuta 2013

Kommentti jättää jälkensä.

Tosiaan mun piti julkaista tämä jo aamulla muiden bloggaajien joukossa, mutta sain niin ikäviä uutisiä, että päivä meni vähän muissa asioissa...

Valitettavan moni on saanut osakseen ikäviä kommentteja, haukkumista sekä kaikenlaista muuta kiusaamista. Se on väärin ja voi jäädä kyseisen kommentin saaneen ihmisen mieleen pitkiksi ajoiksi ja aiheuttaa vain mielipahaa.
Aina kannattaa miettiä, että miltä itsestä tuntuisi jos joku kommentoisi teille samoin. 
Kukaan ei loppujenlopuksi ikävistä kommenteista mitään hyödy, päinvastoin.

Itse olen saanut todella inhottavia kommentteja esimerkiksi mun lapsista. Heidän ulkonäön haukkumista sun muuta kamalaa! Se oikeasti sattuu, ihan yhtälailla kuin itseeni kohdistuvat ikävät kommentit. Mun blogia on linkitelty kaksplussaan sekä vauva.fi sivustoille ja haukuttu siellä.

"Oot pilannu lastes elämän, kun oot YH"

"Sun tyttö on tosi ruma"

"Toivottavasti tuleva lapsi on sairas"

Mä en halua lasteni ikinä kokevan minkäänlaista kiusaamista, enkä varsinkaan halua, että he rupeaisivat ketään kiusaamaan. Opetan lapseni arvostamaan toisia ihmisiä ja kohtelemaan ihmisiä siten kuten he itse toivoisivat heitä kohdeltavan.


Kommentti jättää jälkensä on noin kolmenkymmenen blogin yhteinen kampanja nettikiusaamista vastaan (tutustu kaikkiin blogeihin TÄÄLLÄ). Mukana on kertomassa oman tarinansa niin kiusattuja, entinen kiusaaja, sivusta seuraaja kuin äitikin. Tarkoitus on tuoda vakavaa asiaa lähemmäs teitä, netin käyttäjiä. Mukaan ollaan haastettu myös Demi.fi:n ja Vauva.fi:n foorumit, joiden toivotaan tiukentavan kommentoinnin sääntöjä villiksi länneksi muuttuneilla keskustelupalstoillaan. Anna tukesi lisäämällä sivupalkista löytyvä banneri sivuillesi tai blogiisi. Ja muista kommentoida ensi kerralla mielummin kehuja kuin haukkuja - ei tarvitse sitten myöhemmin hävetä.
Mä nyt haastanki teidät kaikki lukijat olemaan toisille ystävällisiä ja välttämään negatiivisia kommentteja. Kiusaaminen on OUT! 

Positiivisuus ja ystävällisuus kunniaan, eikös niin! Yhteistyössä: Paitashop sekä Zoner

8 kommenttia:

 1. asia teksti rakas! en ymmärrä, miten ihmiset haukkuu lapsia - ne on kuitenki täysin viattomia. mea on maailman kaunein pieni tyttö ja eelis on maailman ihanin kummitädin pieni kullanmuru <3

  mä osakseni toivon ja uskon, että sun lapsista kasvaa kunnon kansalaisia, niin fiksusti ne on kasvatettu. mea on fiksu tyttö jo nyt, nuoresta iästään huolimatta.

  mä haluaisin myös kirjottaa tästä, mutta mä en jotenki rohkene.

  ja vielä kerran voimia suru-uutisten keskelle, olet rakas <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot ihana <3
   Kirjoita vaan, ihan rohkeesti muru!

   Poista
 2. Tutun kuuloisia kommentteja :/

  Kiitos linkistä blogiini, liityin lukijaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, niinpä.

   Eipä mitään, kiva kun jäät lukemaan! :)

   Poista
 3. Hyvä kirjoitus "naapurista" T. uus lukija pietarsaaresta =)

  VastaaPoista
 4. Kommentit on ikäviä siis tuollaiset rumat ja haukkuvat!!! Tää on hyvä kampanja! Osallistuin itsekin :)

  Liityn hei lukijaks :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin! Ei vaan voi käsittää, mitä ihmiset hakee tollasilla kommenteilla.
   Hienoa, että itsekin osallistuit. :)

   Poista

Popular posts