tiistai 5. marraskuuta 2013

Allergiaa.

Rupesin tässä miettimään noita omia ja muksujen allergioita ihan ykskaks.
Itse olen allerginen lyhytkarvaisille koirille, kissoille, siitepölylle sekä banaanille. Itseä harmittaa tosi paljon varsinkin tuo banaani, kun se sattuu vieläpä olemaan mun lemppari hedelmä! Pelkästään ei pysty ollenkaan syömään, kun heti turpoaa kurkku ja kutisee samoin kuin huuletkin, mutta jos sitä on jossain ruuassa mukana niin oireita ei tule, esim hedelmä soseet, leivonnaisissa jne. Kissoista menen ihan tukkoon ja joistain koirista tulee heti ihottumaa, nenä vuotaa, aivastuttaa sekä silmät punoittaa. Samoin kuin siitepölystäkin.

Mealla en ole oikein allergioita hoksannut, paitsi kun yhtiä keksejä (taisivat olla Doris keksejä) niin rupes neidin naama kunnolla punottamaan. Pieni epäilys on myös siitepölyä kohtaan, kun viimekesänä pihalla tuo niiskutteli ja posket punotti. Toivottavasti ei neidille oikein mitään tulekaan, allergiat kun on jotain niin inhottavaa.

Eelis taas on selvästikin allerginen koirille ja kissoille. Poikahan on ollut oikeastaan heti syntymästään asti ihan tukkoinen ja kröhäinen ja vain muutamia "terveitä" päiviä oli seassa. About 6kk iässä Eelis rupes myös reagoimaan Hilmaan niin, että kun tämä poikaa koski milläänlailla niin heti rupesi raukan iho punoittamaan, minkä vuoksi jouduin Hilmasta luopumaan. Kamala ikävä on sitä pientä karvapalleroa, mutta kun Eelis reagoi niin voimakkaasti niin ei voinut ottaa riskiä. Nyt on poika ollut paljon parempi, ei ole rohissut eikä ollut tukossa, kun ei ole Hilmaa täällä ollut. Mun äidin luona kylläkin tuo reagoi myös Jimiin (äidin koira) ja menee tukkoon. Harmittaa kyllä niin vietävästi. 

Myöskin kun käytiin kesällä mun sedän luona ja hänen silloisella naisystävällään oli muutama kissa niin Eelis meni sielläkin ihan tukkoon ja hengitys rupesi vinkumaan.. onneksi oli lämmin päivä niin pystyi istumaan siinä pihassa. 

Mea jaksaa edelleen ihmetellä missä Hilma on ja kun koneelta näkee kuvan niin tämä haluaisi paijata ja pussailla Hilman kuvaa, raukka. Oli se vaan aivan mahtava koira, mutta onneks tiedän, että pääsi hyvään kotiin niin vähän helpottaa omaakin ikävää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Popular posts